4-5 May ● 2012 ● Aarhus ● Denmark

Musikbiblioteks-konference: SPOT på fremtidens musikformidling

Musikbiblioteks-konference: SPOT på fremtidens musikformidling

Dette er et lukket seminar for musikbibliotekarer.

Tid: Torsdag 3. maj 2012 kl. 11.00-17.30

Sted: Radars lokaler på Godsbanen, Skovgaardsgade 3-5, 8000 Århus C – lige bag ved Musikhuset Aarhus

Pris: 650 kr. (+ gebyr) der inkluderer: Konference, SPOT åbningen 3. maj, adgang til SPOT 4. og 5. maj

Billetten kan købes via dette link: https://billet.spotfestival.dk/events/2367-SPOT_Festival_2012_og_SPOT_paa_fremtidens_musikformidling_/

Download en pdf om arrangementet med detaljer og tidsplan her.

SPOT på fremtidens musikformidling

SPOT Festivalen i Aarhus har i samarbejde med Bibliotekarforbundet og MUFA – faggruppen for musikbibliotekarer glæden af at invitere til landsdækkende musikkonference, der sætter fokus på den aktuelle musikformidlings strømninger og tendenser. Konferencen henvender sig til dig, der dagligt arbejder med bibliotekernes musikformidling og forbrug – et område der har gennemgået en rivende udvikling i de sidste årtier.

Vi har samlet et hold af fagligt kompetente og engagerede oplægsholdere, der alle dagligt beskæftiger sig med udfordringer og muligheder indenfor musikbranchen – men også indenfor informations og formidlingsbranchen hos bibliotekerne landet over.

Jan Sneum, musikjournalist, fritidsarkivar og pt. bestyrer af ”Sneums Garage” på DR’s P6BEAT, er tovholder dagen igennem. I første del af programmet præsenteres oplæg af hovedredaktøren på BibZoom.dk, Niels Mark og DR-Harddiskens Henrik Føhns, der hver især vil give os et indblik i teknologiens indflydelse på fremtidens musikformidling.
I anden del af konferencen, vil Jesper Borup, tidligere booker på SPOT og nuværende booker på spillestedet KulisseLageret, Poul Martin Bonde, der er talsmand for Danmarks Smukkeste Festival og Jakob Sørensen, direktør i Copenhagen Records, tegne et aktuelt billede af musikken, fortælle om digitale og virale formidlingsveje, samt give bud på hvordan bibliotekerne kan bidrage.

Vi ser frem til en dag, hvor der bliver debatteret, udvekslet ideer og netværket blandt deltagerne. SPOT Festival vil undervejs byde på et musikalsk indslag fra årets festival. Som deltager på konferencen får du fri adgang til SPOT’s åbning 3. maj og til selve festivalen 4. og 5. maj, hvor du kan opleve over 100 bands og artister.

Vi glæder os til at se dig til konferencen og på SPOT.

For spørgsmål vedrørende konferencen kontakt:

Conny Jørgensen og Astrid Horndrup Nielsen tlf.:86 12 84 44/ 22 42 70 44

OPLÆGSHOLDERE:

Poul Martin Bonde
Poul Martin Bonde er talsmand for Danmarks Smukkeste Festival og arbejder med festivalens kommunikation. Mangeårig erfaring fra alle sider af dansk musikbranche, bl.a. A&R-ansvarlig for udgivelser med Kashmir, Sort Sol, Poul Krebs, Østkyst Hustlers og Souvenirs.

Niels Mark
Niels Mark er hovedredaktør på BibZoom.dk, og arbejder desuden som musikbibliotekar, musikanmelder og foredragsholder. Med podcast-serien “Ultra FM” fra 2006, er han en af Danmarks første producenter af podcast-baserede musik-udsendelser.

Henrik Føhns
Henrik startede Harddisken på P1 i 1993. I årene 2000-2006 stak han af til dotcom-branchen, Berlingske Nyhedmagasin og redaktørstilling på Samvirke. Fra december 2006 blev han igen vært på Harddisken. Tidligere stifter af og guitarist i Danmarks første grungeband BogHandle. Booker i Barbue i Huset. Musikskribent og anmelder på GAFFA, MM, Århus Stiftstidende, Levende Billeder m. fl. samt Dr. Demo i Rockland på P3. I 2009 modtog han New Media Days’ Ærespris for sin indsats med at udbrede kendskab til IT.

Jesper Borup
Jesper Borup er nuværende booker på KulisseLageret i Horsens, og han har siden år tusindskiftet udfyldt en lang række forskellige funktioner hos ROSA – Dansk Rock Samråd, bl.a. som booker af SPOT programmet i 2009. De efterfølgende år blev Jesper Borup supplerende booker af udenlandske navne til SPOT festival og med en bachelor i musikkultur og kandidat i musikvidenskab fra Aarhus Universitet, kan han siges at være en mand med fingeren på den musikalske puls.

Jakob Sørensen
Jakob Sørensen er direktør i Copenhagen Records hvor han arbejder aktivt med marketing for bl.a. Lukas Graham, Burhan G, Nik & Jay, Nephew, De Eneste To, Sarah West, Silja og Spleen United. Jakob Sørensen står også for udviklingen og den daglige ledelse af Copenhagen Beta og har udover sit daglige arbejde også været en flittig debattør og deltager i diverse paneler på bl.a. SPOT festival.

Jan Sneum
Jan Sneum siger om sig selv: ”Musikjournalist, fritidsarkivar og pt. bestyrer af ”Sneums Garage” på DR’s digitale kanal P6BEAT. Har gennem årene arbejdet som lærer, fotograf, skribent og forlagsredaktør, bl.a. af opslagsbøger om rock for Politikens Forlag. Har altid været glad for biblioteker og samlinger i al almindelighed.