4-5 May ● 2012 ● Aarhus ● Denmark

Tak, Erik

Tak, Erik

Mindeord: Erik Moseholm er død.

En sjælden personlighed og musiker i det danske musikliv mangler ved Erik Moseholms død. Ikke mange magter både at holde fast i sit personlige forhold til udøvelsen af musik og samtidig præge musikkulturpolitikken så markant og fornemt, som Erik Moseholm gjorde i en menneskealder.

Min hyldest gælder først og fremmest personligheden, Erik.

Vandt han som bassist store priser for sin musik i sin ungdom, så vandt han på sine ældre dage mit hjerte for sin enestående evne og vilje til at støtte og bakke op om andre – uanset deres genremæssige tilhørsforhold.

Erik var med i en række musikpolitiske landvindinger for den rytmiske musik. Og uden Erik Moseholm var SPOT Festivalen næppe lykkedes. Da den i sine første år – i sin søgen efter opbakning fra de etablerede musikpolitiske institutioner, ikke mindst det daværende Statens Musikråd – fik afslag på afslag, var det jazzmusikeren Moseholm, der via sin plads i Højlundfonden sikrede den nødvendige finansiering af rocktalent-begivenheden.

Erik var et yderst empatisk menneske. Altid åben overfor det nye, altid begejstret for mulighederne – mere end muggen over de lukkede døre.

Han var målrettet og viljefast, når det gjaldt egne kulturelle mål. Men han stillede sig altid til rådighed og delte gerne sin viden med andre.

En ven og mentor er nu borte.
Erik vil blive savnet af mange.
Ære være Eriks minde.

Gunnar K. Madsen
Leder af ROSA – Dansk Rock Samråd og SPOT Festivalen.