4-5 May ● 2012 ● Aarhus ● Denmark

Hannah Schneider, Naja Rosa og Venue Lab – pop, eksperimenter og en kernesund blanding af begge til SPOT

Hannah Schneider, Naja Rosa og Venue Lab – pop, eksperimenter og en kernesund blanding af begge til SPOT

På SPOT er der plads til både træfsikker pop, nye præsentationsformer og uforudsigelige eksperimenter. Oplev blandt andet en samlet buket på ni navne på Atlas og et koncerteksperiment med helt friskkomponerede sange på Radar.

I buketten er Naja Rosa, som vil præsentere resultatet af sin rundrejse i de amerikanske sydstater, hvor det til lejligheden ombyggede mobile home lagde hus til indspilninger af indtil flere gudsbenådede indfødte bluesmusikere. Vi præsenterer også Ignug som serverer en læskende drik af funky vokal, synthezisers og rytmer, der går lige i benene, og så har Asbjørn organiske, electronica-inspirerede pop-esser i ærmet. 

Der bliver også mulighed for at høre Mads Björns stemningsmættede, sfæriske og underfundige indiepop, og Ginger Ninja vil fyre op under deres sprudlende rock. Stoffer & Maskinen er garant for inderlige tekster og længselsfuld vokal i et højstemt lydunivers af syntetiske klangfarver, og Hannah Schneider medbringer sin på en gang opfindsomme og sofistikerede pop. 

Derudover kommer Kirsten & Marie og lufter deres særegne blanding af folk, pop, klassisk eksperimentalmusik og new age, og endelig gælder det Boho Dancer, som vi offentliggjorde i sidste uge.

Ginger Ninja

Alle ni navne i denne mangefarvede buket kan opleves samlet lørdag 5. maj fra sen eftermidag til efter midnat på SPOT Festival-scenen Atlas, og den er sammensat i et samarbejde med det københavnske bookingbureau PDH.

- SPOT har gennem årene afsøgt adskillige samarbejdsformer med branchens aktører i forbindelse med festivalen – med musikere, bookingselskaber, pladeselskaber, organisationer m.v. Altsammen for at afprøve ønsker om nye muligheder for at præsentere musikken overfor publikum og branche. Det er PDH-samarbejdet endnu et eksempel på, og vi vil offentliggøre et par til af slagsen i forbindelse med dette års festival, fortæller SPOTs leder Gunnar Madsen.

VenueLab – spillestedseksperiment

Et andet forsøg på SPOT finder sted, når vi giver plads til spillestedseksperimentet VenueLab. Tolv musikere fra forskellige genreverdener og med forskellige grader af etablering i det danske musikliv er sat sammen i tre 4-mandshold, som fordeles på hver sit spillested kort inden SPOT. 

De tre hold har så tre dage til at sammenstykke en koncert med i alt 3 x 30 minutters splinterny musik, som i de efterfølgende tre dage tager på en kort og effektiv turné med slutdestination på SPOT Festival fredag 4. maj. På nuværende tidspunkt ved ingen – end ikke de implicerede musikere – hvordan resultatet kommer til at lyde. (læs artikel om Venue Lab her)

Ida Gard - både på Venue Lab og i eget navn Foto: Pernille Bell

Blandt de involverede musikere er Anna Brønsted (Our Broken Garden), Steffen Westmark (The Blue Van), Oliver Hoiness (Kira Skov, Under The Sherry Moon, Skammens vogn), Spejderrobot, Naja Rosa og Ida Gard. Som allerede nævnt spiller Naja Rosa også med sin egen musik på SPOT, og det samme er tilfældet med Ida Gard, som i eget navn vil fremføre sine luksuriøse popsange med et intenst nærvær og med tekster med emotionel dybde.

Få overblikket her.
Følg med i nye offentliggørelser her og på Facebook.