4-5 May ● 2012 ● Aarhus ● Denmark

Reptile Youth om succes: – Det er ud fra SPOT og SPOT On Denmark at alt har udviklet sig

Reptile Youth om succes: – Det er ud fra SPOT og SPOT On Denmark at alt har udviklet sig

- Hele vores start har været SPOT Festivalen – og den efterfølgende SPOT On Denmark i Montreux. Det er ud fra det, alt har udviklet sig – som ringe i vandet. Nu satser vi på at 2012 bliver en ordentlig streg i sandet for det her band.

Udtalelsen kommer fra  Andreas Halsteen Lemche, der sammen med Kasper Bjørke har manager-rollen for Reptile Youth.

For ni måneder siden var det kun en snæver inderkreds, der kendte til Reptile & Retard (som bandet kaldte sig dengang). Nu har gruppen fået oparbejdet et imponerende international buzz, som tilsyneladende fortsat forstærkes, selv om Reptile Youth endnu ikke har udsendt noget musik officielt (det sker første med singlen ”Speeddance” i næste uge og et album til sommer, red.). Hvilket igen er med til at forstærke nysgerrigheden.

Lad os lige ridse op:

Efter SPOT Festivalen i maj sidste år blev gruppen udvalgt til at spille SPOT On Denmark-showcase ved Montreux Jazz Festival – og de to ting kan direkte kædes sammen med følgende resultater:

•    Bookingaftale med bookingbureauet Ink Music i Østrig.
•    Job på Waves Vienna Festivalen i Wien (som igen førte til job på Eurosonic Festivalen).
•    3 jobs i Østrig (ud over SPOT On Denmark i Wien i februar var det koncerter i Linz og Salzburg).
•    To jobs i Schweiz.
•    Job på Sonic Vision Festivalen i Luxemburg.
•    Job i Tokyo som dansk repræsentant ved fællesnordisk NOMEX-fremstød i november.
•    Aftale med TAKK-booking i Schweiz.
•    Aftale med den tyske agent Karsten Janke Konzertdirektion.
•    Aftale med den belgiske bookingagent Peter Verstraelen.

Derudover er det blevet til worldwide-aftale med det tyske pladeselskab Hfn-Music om debut-album (og option på efterfølger) som resultat af ovennævnte Eurosonic Festival og job på by:Larm i Oslo.

Til gengæld er en ellers planlagt tur til South By SouthWest-festivalen i Texas i denne uge røget i vasken på grund af problemer med indrejse-tilladelsen. Møgfrustrerende. For mange jobs var aftalt – også på Canadian Music Week – og en masse penge investeret. Men typisk for gruppen og dens bagland, siger Andreas Lemche ”vi må bare se at komme videre”.

Reptile Youth - Foto: Karen Rosetzsky

2012 skal være en kæmpe streg i sandet
Men med så stort hul igennem internationalt, hvad kan Reptile Youth så bruge SPOT til i 2012?

-  Jamen, ud over at bandet vil ud og lave ”lidt larm”, er ambitionen at blive set af endnu flere europæiske branchefolk. Specielt mener vi at Frankrig ligger rigtigt godt til os, det samme med Spanien – og så håber man selvfølgelig altid på England. Vi ér i dialog med flere selskaber og bookingbureauer i alle tre lande.

- Lige nu virker det som om alle markeder er åbne for os, og det er fantastisk spændende, siger Andreas Lemche, og fortæller at der arbejdes hårdt lige nu på en meget stor tur til efteråret til hele Europa, hvor Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig og flere østeuropæiske lande venter, lige som Spanien, Frankrig og Portugal gerne skulle komme med på vognen.

- Vi satser på at 2012 bliver en ordentlig streg i sandet for det her band…