4-5 May ● 2012 ● Aarhus ● Denmark

Norsk debutant: Alaska smelter hjerter hele vejen rundt

Norsk debutant: Alaska smelter hjerter hele vejen rundt

Det blev den første koncert på dansk grund nogensinde for den unge Jonas Alaska, da han stod på scenen i Musikhusets Lille Sal til årets SPOT Festival. Men på ingen måde den sidste. I næste måned kan man finde Alaskas debutplade i de danske pladebutikker.  

Alaska begejstrede det danske publikum med sine historiefortællende og billedskabende sange, og efter koncerten kunne man læse den ene rosende anmeldelse efter den anden. Den norske singersongwriter har nu fået sin danske scenedebut, og til efteråret ligger fire koncerter på dansk grund foran ham.

Det bliver med sit selvbetitlede debutalbum i baggagen, der udkommer 4. juni i Danmark, og som allerede har modtaget en strøm af flotte ord fra hjemlandets anmeldere, da det udkom sidste år i Norge.

Om koncerten på SPOT skriver anmelderne:

“… – Jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at ham kommer vi helt sikkert til at høre mere til, for han kan i den grad fortælle historier og sætte musik til. Det var ganske enkelt fabelagtig sangskrivning, skrevet i et let forståeligt sprog, men aldrig banalt og forsimplet…” (GAFFA * * * * *)

Læs hele anmeldelsen her.

“… – Den charmerende norske singer-songwriter Jonas Alaska tryllebandt publikum ved sin første koncert på dansk grund, og var ganske enkelt forrygende. Et gennembrud herhjemme virker uundgåeligt.” (aoa * * * * * *)

Læs hele anmeldelsen her.

(Foto: Kaja Bruskeland)