4-5 May ● 2012 ● Aarhus ● Denmark

InterSPOT: Danske og udenlandske musikere i spændende mash-up-projekter

InterSPOT: Danske og udenlandske musikere i spændende mash-up-projekter

Igen i år vil SPOT Festivalen præsentere projektet InterSPOT, hvor danske og udenlandske kunstnere blander kort og udfører hinandens numre – i fællesskab.

InterSPOT er blevet en fast del af SPOT Festival, så også i år vil der være specielle koncerter, hvor danske og udenlandske kunstnere går på scenen sammen.

Konceptet for InterSPOT er, at fem danske kunstnere bliver parret med fem udenlandske. De fem konstellationer skal herefter hver spille et sæt med fire-fem numre fra hvert bands bagkatalog. Vel at mærke sammen på scenen.

Dangers of the Sea og Masha Qrella er klar til at spille både på SPOT og i Berlin.

InterSPOT i Berlin
Som noget nyt er to af band-parringerne udvalgt af et dansk-tysk branche- og presseudvalg. Det drejer sig om den islandske sangerinde Sóley (som er på tysk pladeselskab), der spiller iørefaldende folk med skrøbelige melodier. Hun skal samarbejde med den danske duo Darkness Falls, der blander dramatisk og atmosfærisk post-pop med twangguitar, synth og dybfølt vokal.

Det andet ”tyske par” er Masha Qrella og danske Dangers of the Sea. Tyske Masha Qrella spiller en form for pop, der på fornem vis blander folk og indie-rock og som på samme tid trækker spor til mange andre genre, der har været fremme i de forgangne årtier. Dangers of the Sea skaber et univers, hvor indiepop møder melankolsk folkrock.

Ud over SPOT skal de to konstellationer også spille til en showcase i Berlin til september.

Dette projekt er kommet i samarbejde med VUT – den tyske sammenslutning af selvstændige pladeselskaber og musikvirksomheder.

Derudover byder årets InterSPOT også på The Luna Boots (LU) & Esther Maria (DK). Det luxembourgske folkband møder den danske singer/songwriter.

Il Tempo Gigante og østrigske Garish fuldender det samarbejde, de påbegyndte til SPOT on Denmark i Wien.

Det østrigske indie-folkband Garish skal møde danske Il Tempo Gigante, der væver vokal, guitar, lapsteel, flügelhorn og keyboard sammen ved hjælp af loops og effekter. (Samarbejdet fik en slags premiere under SPOT On Denmark i Wien i februar, med en håndskadet Il Tempo Gigante. På SPOT skulle det fuldbyrdede samarbejde altså komme til udtryk for første gang).

Sidst men ikke mindst mødes avantgardepop med neo-klassiske klaverstykker, når danske Marybell Katastrophy går på scenen sammen med tyske Nils Frahm.