4-5 May ● 2012 ● Aarhus ● Denmark

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret

SPOT Festivalen er placeret i hjertet af Aarhus, og mens du alligevel er i byen, er der et væld af gode steder at besøge, hvis du skulle få brug for at hvile ørene.

Latinerkvarteret med sine kringlede, smalle brostensbelagte gader og pulserende byliv trækker mange folk til sig, og det med god grund. Her finder man en god håndfuld af byens mest spændende butikker, hyggeligste cafeer og velassorterede plade- og musikforretninger. Denne stemningsfulde del af Aarhus er med andre ord ren kræs for koncertgængerfolket.

Hvis du har trang til at tjekke den nyeste mode ud, er det et must at slå vejen omkring butikken i Studsgade, hvor aarhusianske Junk de Luxe holder til. Her har forretningen ligget siden begyndelsen af 90′erne, og dengang var grundlæggeren Thomas Gundorph eksklusiv forhandler af second hand Levi’s jeans og andre luksusbrands,  som han selv importerede, re-designede og solgte i butikken med stor succes. Idag har Junk de Luxe et væld af lækre designermærker til både mænd og kvinder side om side med deres egne kollektioner til herrer. Tag selv på opdagelse i butikken, og se hvad et af de førende designermærker i europa har på hylderne lige nu, eller besøg deres nye webshop på www.junkdeluxe.dk

 

Sophies TøjhusPå Pustervig Torv finder man Sophies Tøjhus. Denne tøjbutik, der har eksisteret i mere end 40 år, sælger tøjmærker af stor variation lige fra hverdagstøj til mere eksklusive designertøj fra fx. Jean-Paul Gaultier og Ela & Jaeck Cyganek samt et stor udvalg af festkjoler.

2trinopForretningen 2trinop i Badstuegade er også blandt de interessante af slagsen, med sine unikke tøjdesigns, håndlavede smykker og accesories i høj kvalitet. I samme gade finder du også BadstueRock, en musikforretning der blev opført i 1973 af en brittisk studerende som et alternativ til den mainstream musik, han mente overskyggede markedet. Butikken fik til at begynde med navnet Dandelion Records, men blev omdøbt til BadestueRock i 1980′erne.  Læs mere om musikforretninger i Aarhus her.

Designer ZooDesignerbutikker er der en god håndfuld af i Latinerkvarteret. Du kan blandt andet besøge forretningen Designer Zoo, der gemmer mange herligheder på hylderne, når man går på opdagelse i det lavloftede lokale i den gamle bygning. Dansk design finder man i et stort udvalg, og her taler vi både møbler og kendte pyntegenstande. En klassiker blandt deres produkter er det såkaldte Bønnebord, der fåes i alle farver og er tegnet af arkitekten Karsten Lauritsen.

Tager du på opdagelse rundt i de snørklede gader, er der et utal af danske internationalt anerkendte mærkevarebutikker. På hjørnet af Borggade og Klostergade finder man Munthe plus Simonsen lige overfor Samsøe & Samsøe. I samme kryds ligger Bang & Olufsens forretning. Der er med andre ord rigeligt med spændende forretninger at besøge, hvis man tager på slendretur rundt i Latinerkavarteret. Undervejs skal man måske forbi en café for at stille sult og tørst. Se et udvalg af cafeer i området her.